4 Regelen

‘Mag ik die kast als je dood bent?’

Na de dood

www.wateroverblijft.nl

„Mag ik dat kastje als jij later dood bent?” „Ja hoor, schrijf je naam maar vast achterop.” Zo ging dat bij mij thuis toen mijn moeder nog jong was. Nu ze ouder dan tachtig jaar is, maken we veel minder van dat soort grapjes. Nadenken over je eigen dood is nóg confronterender. De website wateroverblijft.nl laat je stilstaan bij alle aspecten van de dood. Waar liggen de verzekeringspapieren en het donorcodicil? Wat zijn je inlog- en wachtwoorden om accounts stop te zetten? Er zijn elf verschillende formulieren om in te vullen, uit te printen en zorgvuldig op te bergen (niet vergeten deze plek aan een paar dierbaren te vertellen). Op de site staat ook een plan van aanpak als er iemand in je naaste omgeving sterft. Fiscalist Dick de Boer bedacht de site toen hij zelf na een overlijden behoefte had aan overzicht. Hij stelt zijn kennis nu gratis ter beschikking. (CJ)

Met bijdragen van Carola Janssen, Sofie Vanlommel en Irene de Vette