3 verwonderen

Landschap ván koeien

Cowscapes

rachaelsudlow.com/cows.htm

Licht glooiende heuvels. Een beetje ruig, met hier en daar een steil klifje. Zijn het prairies van het Amerikaanse Midwesten misschien? Twee keer kijken maakt duidelijk dat het hier niet om een heuvelrug, maar om een koeienrug gaat. Geen landschapje met koeien, maar een landschapje ván koeien. Rachael Sudlow was student aan de Rhode Island School of Design in Providence en nam de foto’s tijdens vakanties in haar thuisstaat Kansas. Eerst alleen huis- en buurtdieren, maar later ging ze ook naar andere boerderijen om ruggen te schieten. Tot ze een verzameling van een paar honderd had. Zo nam ze een stukje Kansas met zich mee. Nostalgie, maar dan op een wat abstracter niveau. Medestudenten hadden vastgeroeste ideeën wanneer ze dachten aan ‘het platteland’. Maar die ‘ouderwetse’ koeien zagen er nu verrassend modern uit. (IdV)