2 Geluk brengen

De wereld redden met Superpiggy

Gelukpoppetjes

www.kamibashi.com

Webwinkel Kamibashi, wat papieren brug zou betekenen in het Japans, biedt allerlei spulletjes made in Asia aan. Alles wat je hier kunt kopen, is schattig of grappig en soms een beetje vreemd. Geen polyester knuffelberen, giftige barbies of andere prullen, maar postkaarten en T-shirts met leuke prints en poppetjes gemaakt in Thailand en Japan. De kleine touwpoppetjes, de String Doll Gang, zouden geluk brengen. Of in elk geval ‘always something good for you’ betekenen, zo garandeert de site. Er zijn 61 typetjes, elk met een eigen pakje, gezicht en missie. Elk popje is gemaakt uit één onafgebroken stuk touw. Sid bijvoorbeeld, een punkpopje met hanenkam en gemene blik, beschermt je tegen mensen met een slechte muzieksmaak. Voor 10 dollar koop je een hoogstpersoonlijke engelbewaarder. Je krijgt er een naamplaatje en kettinkje bij. (SV)