1 Vergelijken

Check hoeveel je lijkt op beroemde wereldburgers op www.myheritage.nl.

Lookalikes

www.myheritage.nl/gezichtsherkenning

Jij lijkt op.... kom... hoe heet-ie ook weer... Van die film, je weet wel... Voortaan gaat dat een stuk sneller met de Celebritycollage van My Heritage. De site is opgezet door een Israëlische genealoog, maar is gelukkig uitstekend vertaald in het Nederlands. Je uploadt een foto en binnen de kortste keren heb je een lijstje beroemde wereldburgers met wie je gelijkenis vertoont. Mijn nummer-1-match, met maar liefst 76 procent, is Barbara Streisand (wat zegt dat over mijn neus?). En op 5: Pablo Picasso (wat zegt dat over mijn haar!). Voor je het weet ben je een hele avond foto’s aan het uploaden van al je vrienden om te kijken op wie ze lijken. Je kunt kiezen uit verschillende lay-outs voor een collage en die vervolgens op je eigen site, Facebook of MySpace, zetten. Een andere geweldige toepassing van hetzelfde gezichtsherkenningsprogramma is de Lookalikemeter: op wie lijkt ons kind. Amalia lijkt net zoveel op Willem-Alexander als op Máxima, maar mijn dochter heeft veel meer van mij weg dan van mijn partner. Gelukkig heeft ze niet mijn neus. (CJ)