VN: voedselhulp op rantsoen

De hoge voedselprijzen in de wereld dwingt de VN-organisatie die verantwoordelijk is voor bestrijding van honger in de wereld, om plannen voor het rantsoeneren van voedselhulp op te stellen. Het Wereldvoedselprogramma (WFP) houdt een dezer dagen crisisberaad om te bekijken welke hulp gestaakt moet worden als donorlanden niet snel met extra geld over de brug komen. Dat zei de directeur van het WFP gisteren in de Financial Times. „Ons vermogen mensen te bereiken neemt af, terwijl de behoefte aan hulp toeneemt.” Ze voorziet een „nieuw tijdperk van honger” in ontwikkelingslanden, waardoor ook de middenklasse in ontwikkelingslanden zal worden getroffen. Het WFP richtte zich op gebieden waar niet genoeg voedsel was. Nu komen daar gebieden bij waar niet tekorten maar hoge prijzen het probleem zijn. (NRC)

Meer over de hoge prijzen:nrc.nl/voedselprijzen