Van Brummelen wint Jip Golsteijn Journalistiekprijs

Rotterdam, 26 febr. Peter van Brummelen, kunstredacteur van Het Parool, is voor zijn verhaal De zoon van Big Bill Broonzy bekroond met de Jip Golsteijn Journalistiekprijs 2008. Hij kreeg zijn prijzen - een oorkonde en een geldbedrag van tweeënhalfduizend euro - gisteren uitgereikt door jurylid Stan Rijven tijdens een bijeenkomst in de Amsterdamse concertzaal Paradiso. In het juryrapport staat dat Van Brummelen ”met dit verhaal laat zien dat hij een scherp oog heeft voor de bijzondere verschijnselen die zich in de popmuziek voordoen. Zijn keuze voor de Nederlandse zoon van de Amerikaanse bluesgigant Broonzy is hoogst origineel.” De Jip Golsteijn Journalistiekprijs - een tweejaarlijkse prijs voor bijzondere journalistieke producties op cultureel gebied - is dit jaar voor de derde keer toegekend. De prijs werd ingesteld na het plotselinge overlijden in 2002 van Jip Golsteijn, een van de eerste en bekendste Nederlandse popjournalisten. De eerdere winnaars waren Jean Paul Heck (2004) en Hester Carvalho (2006).