Soms een bui

De laatste dagen van februari verlopen zacht, maar niet echt nat. Alleen in de nacht naar vrijdag valt er regen van betekenis, overdag houden we het op een enkele bui na droog. Juist in het weekeinde krijgen depressies meer invloed in onze omgeving. Maart begint dan ook onstuimig.

De stevige wind uit zuidwest tot west waait ook vanavond en vannacht nog redelijk door, vooral in het noordelijk kustgebied. De wind is hier hard, kracht 7 met enkele fikse windvlagen. Wel blijft het overal droog en klaart het flink op. Het wordt niet kouder dan 4 tot 7 graden.

Morgen breekt in de ochtend de zon goed door. Er ontstaan echter stapelwolken die in het binnenland ’s middags een paar buitjes opleveren. Veel regen valt er overigens niet. De westelijke wind is matig tot (vrij) krachtig, kracht 4 tot 6 en het wordt 8 graden op de Waddeneilanden tot 11 graden in het zuiden van het land.

Ook donderdag valt het met regen mee. Na een frisse start met in het binnenland slechts een graad of 2, wordt het opnieuw 8 tot 11, lokaal 12 graden. De bewolking overheerst en slechts heel soms breekt de zon door. In de nacht naar vrijdag trekt een lagedrukgebiedje precies over ons land waardoor er flink wat regen valt. Overdag klaart het echter op en blijft het verder droog. Wel neemt de zuidwestenwind langzaam toe.

In het weekeinde kan de wind aan zee aantrekken tot stormachtig, kracht 8. Het gaat niet alleen hard waaien, ook is het bewolkt en er valt van tijd tot tijd (veel) regen.