Rein is verrast

cockpit.jpgIk vroeg: waarmee verrast New York je? Jullie reageerden (blijf dat ook doen). De komende dagen een selectie. Vandaag: Rein Scheele.

‘s Morgens stapte ik buiten mijn Skyway-motel in een busje dat me naar JFK zou brengen voor een vlucht naar San Juan. Er in zit al een oudere man. Hij vraagt me waar ik naar toe ga. San Juan. “I will fly you there“. Het was de aimabele captain van mijn vlucht. De DC10 steeg op maar de linkermotor maakte een vreemd geluid. Halverwege het stijgen meldde de captain dat we het stijgen even onderbraken. Hij ging horizontaal vliegen en nam een aantal malen gas terug en gaf weer gas op de linker motor. Na een poosje meldde hij dat we weer verder gingen met stijgen. Ik maakte me totaal niet ongerust. Ik had al gemerkt wat een weloverwogen man het was. Toch eens nagevraagd bij enkele gezagvoerders uit mijn kennissenkring of ze zoiets ook weleens bij de hand hadden gehad. Nooit dus. New York heeft beslist wat speciaals.