Reclamecommissie vindt spotje van de SP niet smakeloos

Amsterdam. Het reclamespotje van de SP over de thuiszorg kan door de beugel. Dat heeft de Reclame Code Commissie gisteren bepaald in een uitspraak over drie klachten die over het filmpje waren ingediend. Het televisiespotje, waarin een bejaarde vrouw zich uitkleedt, zoekt volgens de commissie de grenzen van de goede smaak en het fatsoen op, maar heeft die niet overschreden. Ook vindt zij het filmpje niet misleidend: de SP heeft duidelijk gemaakt dat mensen ook in werkelijkheid vaak met steeds wisselende hulpverleners te maken krijgen. De boodschap van de oude vrouw in het spotje is dat ze zich net zo goed voor heel Nederland kan uitkleden als er door bezuinigingen in de zorg steeds een andere hulp op de stoep staat. De beelden zijn ontluisterend, vindt de Reclame Code Commissie, maar de waardigheid van de vrouw wordt niet aangetast.