Radio Voorkeur

Desmet Live. Onder de gasten onder andere journaliste Judith Neurink die in Noord-Irak een trainingscentrum voor vrije journalistiek gaat oprichten. De kwestie: Kosovo. Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Hanneke Groenteman praat met dominee Carel ter Linden. Hij is vooral bekend als voorganger op koninklijke bruiloften en uitvaarten, maar maakt nu zijn debuut als dichter met de bundel Om een zin. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Wim Brands en Erik Jan Harmens praten met dichter en publicist Jos Versteegen over zijn bundel Slapen bij een warme man, een ode aan zijn gestorven moeder. Verder Sarah Lugthart, ex-straatjongere en boerin in opleiding, over de Argentijnse straatmuzikantengroep Nyabinghi. En een gesprek met Frank van Pamelen, schrijver en cabaretier, over zijn bundel IKEA en andere verzen.Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Texas, de thuisstaat van president Bush was in 2007 de absolute koploper in het executeren van gevangenen. Gast Jan Blaauw, oud-hoofdcommissaris van de Rotterdamse politie bezocht enkele (serie)moordenaars en schreef er een boek over: Texas, dodencel nr 1. Radio 1, 0.02-0.45u.