Predikant op de catwalk in de kerk

Predikant op de catwalk in de kerk Monnickendam, 26 febr. Een dominee draagt een toga in de kerk, maar waarom eigenlijk? Een modeshow in de Lutherse Kerk in Monnickendam liet gisteren zien hoe de kleding van de predikant sinds de Reformatie aan mode en theologische interpretatie onderhevig is geweest. Carla Zuidema uit Ugchelen bedacht een modeshow waarin dertien geestelijken modellen uit Waterland en omgeving theologenkleding droegen van de afgelopen vijfhonderd jaar. Een lokale acteur had de dominees voor de gelegenheid getraind in wiegelende looptechnieken. De modeshow was onderdeel van een programma van Areópagus, een Waterlands centrum voor kerk, cultuur en samenleving. Foto WFA WFA36T:KERKELIJKE MODE:MONNICKENDAM;25FEB2008-Foto de kerkelijke modeshow. De kleding van de predikant is sinds de Reformatie aan mode en theologische interpretaties onderhevig geweest. Dertien modellen showen vijfhonderd jaar kerkelijke mode op een catwalk in de Lutherse Kerk in Monnickendam. De modeshow is onderdeel van het programma van Areopagus, een centrum voor kerk, cultuur en samenleving in Waterland.WFA/rvz/str.Rein van Zanen WFA WFA