op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

Het New York Philharmonic treedt op in Pyongyang, het eerste culturele bezoek van belang uit de VS aan Noord-Korea. Op het programma staan, behalve de volksliederen van Noord-Korea en de VS: Wagners Lohengrin, Prelude acte III, Dvoráks Symphony no. 9, From the New World en Gershwins An American in Paris Het hooggerechtshof in Den Bosch doet uitspraak in het hoger beroep in de zaak van de vermoorde kleuter Jesse Dingemans. Het OM eist 20 jaar cel en tbs voor de dader Julien C. Voetbal: vanavond zijn de eerste twee kwartfinales voor de KNVB-beker Haarlem-Heracles (18.30u.) en FC Dordrecht-Roda JC (20.45u.)

Vandaag in de weblogs

Deeltijd werkt beter

„Mensen wordt wijsgemaakt dat het beter is dat ze allebei fulltime werken, maar eigenlijk is het nadelig.” Econoom en freelance journalist Erica Verdegaal gaat op haar geldblog uitgebreid in op de zogenoemde twee-inkomensval. „Beiden fulltime werken heeft onverwachte nadelen. Je verdient wel extra, maar gek genoeg raak je financieel extra kwetsbaar.”

Meer over deze paradox op nrcnext.nl/geldblog

Poetins opvolger

Op zondag 2 maart kiezen de Russen een nieuwe president om Vladimir Poetin op te volgen. Onze correspondent Michel Krielaars doet in de week voorafgaand aan de verkiezingen dagelijks verslag vanuit Rusland. Daarnaast beschrijven Rusland-deskundigen de situatie in het Rusland van Poetin en hun verwachtingen van het Rusland onder leiding van Poetins opvolger. Vanmiddag is dat Prospekt-redacteur Jan Limbeek.

Bekijk het weblog op nrc.nl/poetinsopvolger

Obama met een tulband

Een foto van Barack Obama, gekleed in lokale klederdracht tijdens een bezoek aan Kenia, heeft voor gekibbel gezorgd in de campagne voor het Democratische presidentskandidaatschap. Volgens Obama is de foto verspreid door de campagnestaf van Hillary Clinton. Zijn campagnemanager noemt het een „schandelijke, agressieve vorm van haat zaaien”. In december werden twee vrijwilligers van Clintons campagne ontslagen nadat ze een e-mail doorstuurden waarin stond dat Obama moslim is. Obama is een christen. De campagnestaf van Clinton ontkent de foto te hebben verspreid.

Meer over de verkiezingsstrijd: nrc.nl/race08