Kinderboek wint Mooiste Omslag

Rotterdam, 26 febr. De Stichting De Best Verzorgde Boeken heeft bekend gemaakt welke uitgaven door hun jury zijn uitverkoren. Bij de selectie bevinden zich twee debuterende fotografen. Binnen de grootste categorie, `Special Interest` werden Familytree van fotograaf Ringel Goslinga (ontwerp: Johan Thermaenius en Roger Willems) en Mist van fotograaf Niels Stomps (ontwerp: SYB) gekozen. Sinterklaas van Charlotte Dematons werd uitgeroepen tot Het Mooiste Boekomslag van 2007. Het is de eerste keer dat een kinderboek als Het Mooiste Boekomslag gekozen wordt. De vijfkoppige jury beoordeelde in het totaal 465 inzendingen, een record voor deze competitie. Zij verleende aan 33 uitgaven het predikaat `Best Verzorgd`. Het Stedelijk Museum CS zal deze selectie vanaf 27 juni presenteren. Stichting De Best Verzorgde Boeken is een samenwerkingsverband van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers, de Grafische Cultuurstichting en de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

De volledige lijst is te vinden op: www.bestverzorgdeboeken.nl