Imtech boekt een derde meer winst

Technisch dienstverlener Imtech heeft vorig jaar 36 procent meer winst geboekt dan in het jaar daarvoor. De nettowinst kwam uit op 91,9 miljoen euro. De omzet steeg met 18 procent tot 3,3 miljard euro. Bestuursvoorzitter René van der Bruggen sprak vanmorgen bij de presentatie van de cijfers van een topjaar. Voor dit jaar verwacht hij opnieuw winstgroei door autonome groei en acquisities. Imtech heeft zich tot doel gesteld om in 2012 een omzet van 5 miljard euro te behalen.

Vooral in Duitsland en Oost-Europa was sprake van grote groei, onder meer door de sterke positie van de Duitse industrie. Imtech deed hier vooral opdrachten in de auto-industrie, op de energiemarkt, in de vliegtuigindustrie, de farmacie, de markt van halfgeleiders en op luchthavens. Het aantal orders steeg in deze regio autonoom met 56 procent. In totaal kwam de orderportefeuille uit op een recordbedrag van ruim 3,8 miljard euro.

Imtech haalde vorig jaar 22 procent van zijn omzet uit milieuverbeterings- en energiebesparingsprojecten. Zo ontwikkelde het bedrijf verkeerssystemen in onder meer Helmond, Brussel en rond Schiphol, waardoor de verkeersdoorstroming met meer dan 15 procent verbeterde en de uitstoot van fijnstof werd verminderd. Van Transport for London, beheerder van het Londense wegennet, kreeg Imtech een onderhoudscontract van vijf jaar voor 40 procent van de verkeerssystemen in Londen, inclusief het Olympisch gebied.

Imtech, dat het afgelopen jaar voor in totaal 163,5 miljoen euro elf bedrijven overnam die samen voor 250 miljoen euro omzet zorgden, wil dit jaar overnames doen op het gebied van ICT in met name Groot-Brittannië, Rotterdam, Ierland, België en Spanje. Ook in Oostenrijk en Scandinavië, waar Imtech nog niet actief is, wil het bedrijf overnames doen. Het bedrijf wil tevens uitbreiden op de Europese mobiliteitsmarkt en de maritieme markt.