Film van de dag

The Naked Gun: From the Files of Police Squad! Het team David Zucker-Jim Abrahams-Jerry Zucker verblijdt de wereld sinds 1980 (Airplane!) op gezette tijden met een parodie op filmgenres. Op hun best is het trio, dat schrijft, produceert en regisseert, onweerstaanbaar. Hun humor heeft ook flink school gemaakt. Het is een combinatie van absurde, talige humor (als iemand een sigaar krijgt aangereikt vraagt hij ‘Cuban?’ waarop de aanbieder antwoordt: ‘No, Dutch-Irish. My father was from Wales’) en visuele humor, waarbij er altijd meerdere lagen zijn. Er is altijd iets leuks weggestopt in de achtergrond van hun films. Meestal zijn de grappen zeer melig en/of een beetje stout. De Naked Gun-films worden gedragen door Leslie Nielsen, die zijn gezicht altijd in de plooi houdt, wat voor absurds er ook om hem heen gebeurt. (David Zucker, 1988, VS), Veronica, 22.10-23.55u.André Waardenburg