Film van de dag

Acteur Leslie Nielsen als de klungelende politieman Drebin in The naked gun. NAKED GUN foto SBS6/NET5 vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS6/NET5 verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS6/NET5 is compulsory. SBS6/NET5

The Naked Gun: From the Files of Police Squad! Het team David Zucker-Jim Abrahams-Jerry Zucker verblijdt de wereld sinds 1980 (Airplane!) op gezette tijden met een parodie op filmgenres. Op hun best is het trio, dat schrijft, produceert en regisseert, onweerstaanbaar. Hun humor heeft ook flink school gemaakt. Het is een combinatie van absurde, talige humor (als iemand een sigaar krijgt aangereikt vraagt hij ‘Cuban?’ waarop de aanbieder antwoordt: ‘No, Dutch-Irish. My father was from Wales’) en visuele humor, waarbij er altijd meerdere lagen zijn. Er is altijd iets leuks weggestopt in de achtergrond van hun films. Meestal zijn de grappen zeer melig en/of een beetje stout. De Naked Gun-films worden gedragen door Leslie Nielsen, die zijn gezicht altijd in de plooi houdt, wat voor absurds er ook om hem heen gebeurt. (David Zucker, 1988, VS), Veronica, 22.10-23.55u.André Waardenburg