De Suzuki van oma

Zonder enige wetenschappelijke onderbouwing heeft de gemeente Amsterdam besloten om auto`s gebouwd vóór 1992 (in het geval van diesels: 1996) uit de binnenstad te gaan weren. De maatregel moet de lucht schoner maken.

Maar op deze manier worden niet per definitie de meest vervuilende auto`s geweerd worden. De auto`s waar het om gaat, zijn - naast enkele oldtimers en grote vervuilers - hoogstwaarschijnlijk vooral de kleinere modellen zoals de Suzuki Alto van oma.

Bovendien zijn nieuwere auto`s vaak buitensporig veel zwaarder en uitgerust met onevenredig zware motoren, waardoor juist deze auto`s in het stadsverkeer relatief veel schadelijker zijn. Deze auto`s laten ze echter ongemoeid.

De gemeente zou, net als in Londen, alleen veel verbruikende auto`s moeten weren.

    • Michiel Fonteyn Weert