Bod investeerders op fotopersbureau Getty

Het Amerikaanse fotobedrijf Getty Images verdwijnt waarschijnlijk van de beurs. Investeringsmaatschappij Hellman & Friedman neemt de leverancier van stockfoto’s en -video’s over voor 2,4 miljard dollar (1,42 miljard euro). Dat heeft Getty gisteren bekendgemaakt. Het fotobureau, dat tien jaar geleden ontstond na een fusie van kleinere fotobedrijven, had zich vorige maand te koop gezet. Hellman & Friedman betaalt 34 dollar per aandeel, een bonus van 39 procent op de slotkoers van vrijdag.

Getty zag zijn kernactiviteit – de verkoop van stockfoto’s aan dagbladen, tijdschriften en reclamebureaus – de afgelopen jaren stagneren. Veel klanten geven de voorkeur aan goedkopere (of gratis) foto’s van internet. Tegelijkertijd profiteerde Getty van de populariteit van webfoto’s. Het nam onder meer het bedrijf iStockPhoto.com over. Ook nieuwsfoto’s en -video’s van sportevenementen en showbusiness verkopen goed.

Analisten denken dat Getty zich ondergewaardeerd voelde op Wall Street. Beleggers zouden te veel kijken naar de stagnerende traditionele activiteiten en te weinig naar de nieuwe activiteiten die wel groeien. Hellman & Friedman investeerde onder meer in het internetadvertentiebedrijf Doubleclick, dat waarschijnlijk wordt gekocht door Google. (AP, AFP)