À l’improviste

Op een vergadering van het VN Centrum voor Mensenrechten vertegenwoordig ik één van de VN- organisaties. Als één van de landendelegaties ons beleid bekritiseert voel ik me geroepen om het met een geïmproviseerd betoog te verdedigen. Echter, erg overtuigend klonk het, ook in mijn eigen oren, niet. Na de interventie buig ik me naar mijn

Op een vergadering van het VN Centrum voor Mensenrechten vertegenwoordig ik één van de VN- organisaties. Als één van de landendelegaties ons beleid bekritiseert voel ik me geroepen om het met een geïmproviseerd betoog te verdedigen. Echter, erg overtuigend klonk het, ook in mijn eigen oren, niet. Na de interventie buig ik me naar mijn collega en mopper ik: „Wat een klote-betoog.”
Pas toen mijn laatste woorden in het Spaans in mijn koptelefoon werden herhaald, begreep ik dat ik was vergeten de microfoon af te zetten.
Marcel Viergever