1 kijken

‘Onmudig mooi’

Boerenleven

www.landbouwfilmpjes.nl

Voor de fans van Boer zoekt Vrouw die voor de boeren kijken en niet voor de vrouwen: de nieuwe website landbouwfilmpjes.nl. Een initiatief van uitgever Agrio na het succes van onder meer de online verkiezing van de ‘X-tractor’ (winnaar: de Case IH 1455 XL van boer Mick Heijboer uit Strijen). Op landbouwfilmpjes.nl kan iedereen filmpjes, foto’s, geluidsbestanden en documenten plaatsen over het boerenleven. De site is vers, de oogst nog mager, maar je ruikt het platteland al. Bekijk bijvoorbeeld boerenbloopers (de meeste ongelukken gebeuren in en om de boerderij), een live optreden van Normaal (Ik bun moar een eenvoudige boerenlul) of een carnavaleske impressie van een zwarte cross. Het beeld is soms wat groezelig, maar het commentaar (‘mooi wark’ en ‘onmudig mooi’) maakt veel goed. Leve de glasvezeldekking! (EK)