Wisselvallige dagen

De winter van 2007/2008 gaat roemloos ten onder, want ook de komende dagen is het aan de milde kant. Het blijft daarbij wisselvallig, met morgen flink wat regen en vervolgens twee overwegend droge dagen.

Richting de eerste maartdag lijkt de atmosfeer uitgesproken onstuimig te worden. De regen die morgen in Nederland valt, is afkomstig van een storing die momenteel boven de Britse eilanden en Ierland hangt.

Later vanavond en gedurende de nacht ligt de neerslag deels al boven de Noordzee. Bij ons is het dan nog droog, met minimumtemperaturen rond 7 of 8 graden.

Morgen nog voor zonsopkomst zal het regenen in het westen en noordwesten van het land. Vrij snel spreidt die neerslag zich over het land uit en dan is het overal meerdere uren achtereen nat.

De zuidwestelijke wind blaast straf door, met boven land veelal kracht 5, en aan de kust meestentijds windkracht 6. Tijdelijk kan aan zee 7 Beaufort komen te staan, een harde wind.

Aan het begin van de middag wordt het in het westen droog, later in de middag gebeurt datzelfde in de regio’s nabij Duitsland. Wat volgt is een nacht met opklaringen, waarin het op de koudste plek afkoelt tot een graad of 3.

Woensdag overdag is er flink wat zon, met mogelijk langs de noordoostgrens een enkel spatterbuitje.

Donderdag lijkt vooralsnog vrij veel hoge bewolking te brengen, waar de zon flets doorheen schijnt.

Vrijdag gaat het regenen, zaterdag arriveren maartse buien.