VN: tijd van honger op komst

De hoge voedselprijzen in de wereld dwingen de VN-organisatie die verantwoordelijk is voor bestrijding van honger in de wereld om plannen voor het rantsoeneren van voedselhulp op te stellen. Het Wereldvoedselprogramma (WFP) houdt dezer dagen crisisberaad om te bekijken welke hulp gestaakt moet worden als donorlanden niet snel met extra geld over de brug komen.

Dat zegt de directeur van het WFP, Josette Sheeran, vandaag in de Financial Times. „Ons vermogen mensen te bereiken neemt af, terwijl de behoefte aan hulp toeneemt.” Ze voorziet een „nieuw tijdperk van honger” in ontwikkelingslanden, waardoor ook de middenklasse wordt getroffen.

Het WFP richtte zich altijd voornamelijk op gebieden waar niet genoeg voedsel was. Nu komen daar gebieden bij waar niet tekorten het probleem niet zijn, maar de hoge prijzen.

Meer over de hoge prijzen:nrc.nl/voedselprijzen