Van Basten zesde ex-speler die Ajax gaat coachen

Ondanks de aanbeveling van de commissie-Coronel, gaat Ajax toch weer in zee met een ex-speler. Marco van Basten wordt volgend seizoen de opvolger van trainer ad interim Adrie Koster bij de voetbalclub uit Amsterdam. Hij neemt de ex-spelers John van ’t Schip en Rob Witschge mee als assistenten naar de Arena.

Van Basten is de zesde ex-speler van de club die de taak van coach krijgt. Hij deed er wel veel langer over dan zijn voorgangers om terug te keren op het oude nest: liefst 21 jaar is het geleden dat hij als speler afscheid nam van de club alvorens naar het Italiaanse AC Milan te vertrekken.

Van Basten was voor hij bondscoach werd ook al even bij Ajax in dienst. Na een retraite van enkele jaren kwam hij terug in het voetbal als jeugdtrainer van Ajax.