Rode jurken zijn de trend bij de 80ste Oscaruitreiking

Rode jurken zijn de trend bij de 80ste Oscaruitreiking Los Angeles, 25 febr. Los Angeles, 25 febr. Actrice Anne Hathaway, model Heidi Klum (foto) en actrice Katherine Heigl (van links naar rechts) schitteren op de rode loper van het Kodak Theatre in Los Angeles, vlak voor de tachtigste uitreiking van de Academy Awards. De drie sterren droegen creaties van respectievelijk Marchesa, John Galliano en Escada. Ook actrices Hel len Mirren en Ruby Dee en zangeres Miley Cyrus kozen voor rood. Zwart was dit jaar de andere trend. Penelope Cruz, Nicole Kidman en Hilary Swank droegen stijlvolle, zij het wat veilige zwarte creaties. Op het Oscargala werden de broers Joel en Ethan Coen het vaakst bekroond, met onder meer Oscars voor beste film en beste regie voor hun No Country for Old Men. Cody Diablo kreeg een Oscar voor het meest originele scenario. Beste acteur werd Daniel Day-Lewis (There will be blood), beste actrice was Marion Cotillard (La vie en Rose). Foto’s AP, Reuters Pagina 9 Model Heidi Klum arrives at the 80th annual Academy Awards, the Oscars, in Hollywood February 24, 2008. REUTERS/Carlos Barria (UNITED STATES-OSCARS) REUTERS