Radio Voorkeur

Desmet Live. Presentator Pieter Hilhorst ontvangt kunstenares Gertie Bierenbroodspot die twee nieuwe tentoonstellingen heeft. Dichter Jos Versteegen vertelt over zijn nieuwe bundel met poëzie voor zijn gestorven moeder. De kwestie: Castro met pensioen, hoe nu verder? Radio 5, 18.05-19.50u.

De Avonden. Wim Brands gaat in gesprek met Klaas Rozemond over zijn roman De laatste filosoof. Een filosoof aan het eind van zijn leven herhaalt het experiment van Descartes om met behulp van de twijfel zekerheden te vinden. Verder: Henk Hofland over zijn boek Rederij Hofland waarin hij kinderen voordoet hoe je met simpel gereedschap en goedkoop materiaal voertuigen kunt maken die nog rijden ook. Radio 6, 19.02-22.00u.

Kunststof. Hanneke Groenteman praat met zanger Stef Bos over zijn nieuwe theaterprogramma, waarin de ervaringen van zijn verblijf in Zuid-Afrika zijn verwerkt. Radio 1, 19.00-20.00u.

Componist van de week. De Franse componist Georges Onslow (1784-1853), componeerde vooral kamermuziek. Te horen zijn deel 1 uit Strijkkwartet opus 46 en Thème anglais varié pour le piano opus 28. Radio 4, 19.30-20.02u.