Pakistanen niet op YouTube

Pakistanen hebben geen toegang tot YouTube omdat op de videowebsite anti-islamitische filmpjes te zien zijn. De Pakistaanse Telecommunicatie Autoriteit (PTA) heeft de 70 Pakistaanse internetproviders opgedragen de site te blokkeren tot nader bericht. De autoriteit heeft niet gespecificeerd om welk materiaal het gaat, maar een functionaris van de PTA zei dat het verbod geldt voor de trailer van de nog te verschijnen film van Geert Wilders. Een andere aanleiding is volgens de functionaris dat op YouTube de controversiële Deense cartoons te zien zijn van de profeet Mohammed. Deze werden vorige week opnieuw gepubliceerd. De PTA dringt er bij internetgebruikers op aan om YouTube te vragen om de offensieve filmpjes van de site te halen. Als die zijn verwijderd zal de blokkade worden opgeheven. Eerder blokkeerden Turkije, Thailand en Marokko de site. (AP)