op nrcnext.nl

Actor George Clooney poses for a photograph in Beverly Hills Calif., Monday, Feb. 4, 2008. (AP Photo/Kevork Djansezian) Associated Press

Uitreiking Oscars

Op de website doet Bas Blokker verslag van de Oscaruitreikingen van afgelopen nacht in Hollywood (tussen 2.00 en 5.00 uur Nederlandse tijd). George Clooney was genomineerd voor zijn rol in de film Michael Clayton.

Bekijk de trailers van de winnende films op nrcnext.nl/kunst

Vandaag in het nieuws

Sergeant Wuterich verschijnt voor de Krijgsraad in Camp Pendleton in de VS. Hij wordt beschuldigd van het aanvoeren van zijn eenheid bij de aanval en moord op 24 ongewapende Iraakse burgers in 2005 Getuigenverhoor in het proces tegen Charles Taylor. Herdenking van de Februaristaking in 1941 bij monument De Dokwerker in Amsterdam. Start van de estafettestaking wegens de cao Metaal & Techniek; onder meer poort- en stiptheidsacties, en actievergaderingen. De klusjesman uit de Deventer moordzaak wil beslag laten leggen op het huis van opiniepeiler Maurice de Hond. Vandaag een kort geding.

Vandaag in de weblogs

Pensioengat, wat te doen?

Econoom en freelance journalist Erica Verdegaal beantwoordt elke week een lezersvraag. Afgelopen week vroeg een lezer naar de beste manier om zijn pensioengat op te vullen. Een aanvullende pensioenpolis? Of zelf het geld sparen tegen gemiddeld vier procent?

Lees het antwoord of stel zelf een vraag via nrcnext.nl/geldblog

Poetins opvolger

Zondag kiest Rusland een nieuwe president. De hele week kijken Rusland-deskundigen naar de staat van het land. Vandaag voorspellen Marc Jansen (Oost-Europa Instituut, UvA) en NRC-correspondent Michel Krielaars de uitslag.

Bekijk het expertblog van Michel Krielaars via nrc.nl/poetinsopvolger

En verder...

Beluister de cd van de week

Los Campesinos brengen de humor terug in de Indiepop. Want deze stroming is te veel een formule geworden, een kwestie van de juiste strakke spijkerbroeken, zo vinden Los Campesinos (‘de boeren’) uit Cardiff (Wales).

Beluister de cd van Los Campesinos op nrcnext.nl/muziek