`Interesse Centrica in gas op Noordzee`

Londen, 25 febr. Het Britse Centrica, de eigenaar van British Gas, is geïnteresseerd in de aankoop van de zogeheten Nogat-gasvelden in de Noordzee. Centrica zou ruim 400 miljoen euro over hebben voor de velden die vorig jaar door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM)in de etalage zijn gezet. Dat meldde gisteren de Britse krant The Sunday Times. NAM is eigendom van Shell en ExxonMobil. Volgens de krant wil topman Sam Laidlaw van Centrica komend jaar 1,3 miljard euro besteden aan aankopen van nieuw gasvelden. Hij zou op deze manier de afhankelijkheid van de fluctuerende prijzen op de gasmarkt willen verminderen. De gasvelden die NAM van de hand wil doen, hebben samen een dagproductie van 5,4 miljoen kubieke meter, 3 procent van de jaarproductie van de NAM.