Hiddink zinspeelt op eind trainersloopbaan

Het is niet dat hij het niet naar zijn zin heeft als bondscoach van de Russische nationale ploeg. Maar toch zou het zo maar kunnen dat Guus Hiddink na 2010 een punt zet achter zijn jarenlange trainersloopbaan. Dat liet de succescoach aan persbureau Reuters weten tijdens een trainingskamp in Turkije.

„Het is niet onmogelijk dat ik na 2010 (als Hiddinks contract afloopt, red.) een adviserende rol krijg bij een club of nationale voetbalbond”, aldus de bondscoach, die onderstreepte dat hij alle opties openhoudt. „Om eerlijk te zijn weet ik nu niet hoe mijn toekomst eruit ziet. Als ik tegen die tijd geen bittere, jaloerse oude man ben, zou ik ook zo maar door kunnen werken.”

Werken met jonge mensen geeft de 61-jarige coach „veel positieve energie”. Het is volgens hem een van de belangrijkste stimulansen in zijn werk.

Hiddink heeft de afgelopen jaren verschillende instanties van adviezen voorzien, waaronder de mondiale voetbalbond FIFA. Ook is hij een gewild spreker bij seminars en workshops. „Telkens als er een trainersfunctie vrijkomt, wordt mijn naam door de bladen genoemd”, aldus de man die naar verluidt twee miljoen euro per jaar verdient in Rusland. „Geenszins storend”, aldus Hiddink.