Film van de dag

Catherine Zeta-Jones (midden) als showgirl Velma Kelley in de film Chicago. James, David

Chicago. De filmversie van Kander en Ebbs gelijknamige theatermusical uit 1975 biedt scherpe musicalnummers die satirisch commentaar leveren op de macht van de media en de handigheid van charismatische celebrity’s om het recht naar hun hand te zetten. De Broadway-musical, en dus ook de film, is geïnspireerd op het levensverhaal van Roxie Hart, in 1942 al verfilmd met Ginger Rogers. Roxie is de showgirl die de verantwoordelijkheid neemt voor de door haar man gepleegde moord op een inbreker, want dat is goed voor de publiciteit. Haar gladde advocaat buit de rechtszaak die volgt, uit om haar ster te doen rijzen. De gitzwarte boodschap, actueler dan ooit, wordt dynamisch vormgegeven in een bruisende film met aanstekelijke liedjes en uitstekende acteurs, onder wie Renée Zellweger als Roxie en Richard Gere als advocaat. (Rob Marshall, 2002, VS), RTL 8, 20.30-22.30u.André Waardenburg