Een Servische auto in Kosovo

Een Kosovaars kind zit bij zijn huis in het dorp Fustica, ten zuidwesten van de Kosovaarse hoofdstad Pristina. Het raam komt uit een in Servië gemaakte auto. Foto Hazir Reka/ Reuters A Kosovo Albanian child sits outside his house, with the door of a Serbian-made car used as a window, in the village of Fustica, south-west of the Kosovo capital Pristina February 24, 2008. REUTERS/Hazir Reka (KOSOVO) REUTERS

Een Kosovaars kind zit bij zijn huis in het dorp Fustica, ten zuidwesten van de Kosovaarse hoofdstad Pristina. Het raam komt uit een in Servië gemaakte auto.

In de Kosovaarse stad Kosovska Mitrovica gingen gisteren voor de zevende achtereenvolgende dag enkele duizenden Serviërs de straat op om te protesteren tegen de onafhankelijkheid van Kosovo, dat voorheen een Servische provincie was. Het Kosovaarse parlement had op 17 februari, zonder de Kosovo-Servische leden, unaniem een verklaring aangenomen, waarin de onafhankelijkheid van Kosovo werd uitgeroepen.

Ook elders in Europa werd er gedemonstreerd tegen de onafhankelijkheid van Kosovo. In Wenen waren vijfduizend mensen op de been, in Genève vierduizend en in Den Haag enkele honderden.