Een camera voor makelaars

Olympus E3 met accugrip

De Olympus E3 is een 12 megapixel spiegelreflexcamera met opvallende handigheden, zoals het kantelbare en uitklapbare lcd-scherm (2,5 inch) en Live View – de functie waarmee je ook door een spiegelreflex toch een preview op het lcd-scherm krijgt. Bij het testmodel zit een optionele externe accu, die het toestel nog zwaarder maakt dan het al is. Toch ligt de Olympus prettig in de hand.

Voor de test mocht de E3 een weekendje uit naar het Sauerland. Daar bleek de meegeleverde zoomlens (12-60 mm) indruk te maken. Dat is een ideaal zoombereik voor makelaars, want met zo’n groothoek maak je van elk achterkamertje een balzaal.

Is de E3 een koopje? Niet echt. De adviesprijs van de body is bijna 1.700 euro; met die mooie 12-60 mm lens kom je op zo’n 2.800 euro uit. Ai. Gelukkig: op internet kost deze fraaie combinatie zo’n 2.400 euro.

Marc Hijink

Voorbeeldfoto’s en specificaties op nrc.nl/hebben