Davids: einde nabij

Het gebeurt niet vaak dat topvoetballers vanuit het niets hun afscheid aankondigen. Meestal komt er weken voor zo’n moment een geruchtenstroom op gang. Of valt uit de prestaties op het veld al een en ander op te maken.

Edgar Davids (34) vormt een uitzondering op de regel. Na de gewonnen wedstrijd bij NAC Breda (3-2) liet de Ajax-aanvoerder gisteren voor de camera’s van RTL weten dat hij weinig voelt voor contractverlenging bij de nummer twee van de eredivisie. „Het kan zo maar zijn dat dit mijn laatste seizoen is”, aldus de oud-speler van Barcelona, Inter Milaan, Juventus en AC Milan.

Op de vraag of hij komend seizoen gaat spelen onder de nieuwe Ajax-trainer Marco van Basten, antwoordde Davids: „Ik denk het niet. Aan alles komt een einde.” Het is geen geheim dat Davids en Van Basten geen warme verstandhouding hebben. Sinds San Marco als bondscoach werd aangesteld, is de pitbull geen vaste waarde meer voor Oranje.

Davids weet niet of Ajax met Van Basten weer prijzen kan gaan winnen. „Als hem dat lukt, ben ik de eerste om dat toe te juichen. Maar hij heeft hierin nog geen verleden, dus ik weet het niet.”