Clinton haalt uit naar Obama: schaam je!

Cincinnati. Senator Hillary Clinton heeft gisteren haar rivaal in de strijd om de Democratische nominatie, Barack Obama, beschuldigd van valse campagnetactieken. Het conflict draait om flyers die de Obama-campagne enkele weken geleden verspreidde. Daarin wordt een uitspraak aangehaald van Clinton in Newsday waarin ze het Noord-Amerikaanse handelsverdrag NAFTA tussen Mexico, Canada en de VS ”een zegen” voor de economie noemt. Sommige Democraten hebben kritiek op NAFTA omdat het tot banenverlies zou hebben geleid. Volgens Clinton werd ze destijds verkeerd geciteerd door de krant en zou Obama de uitspraak daarom niet moeten gebruiken. ”Schaam je, Barack Obama!”, zei Clinton en ze nodigde Obama uit een ”debat te voeren over uw tactieken en uw gedrag in de campagne.”