4 ordenen

Toon je cd-frontjes op je iPod

Cd-frontjes op de iPod

www.discogs.com

Hij is erg fijn, de nieuwste versie van de iPod, die sinds een tijdje in de winkel ligt. Bij alle nummers die je afspeelt wordt standaard een cd-hoesje afgebeeld (als dat aan het mp3’tje is gekoppeld). Vervelend als je een jaar geleden in een opgewekte bui alle afbeeldingen bij de muziekbestanden hebt gewist. Want die werden toen toch niet getoond in je iPod-venster. Nu dus wel. En als er geen afbeelding aan het mp3’tje gekoppeld is, krijg je een lelijk grijs vlakje. Gauw je muziekbibliotheek op orde brengen, dus. Maar waar haal je de covers vandaan? Ga naar discogs.com. Een database met vele, vele voorkanten van cd’s, in zeer acceptabele resolutie, dus goed bruikbaar voor je iPod. Alles is er: van obscure singletjes van de New Kids On The Block tot de cd’s van Amy Winehouse. Cd-frontje tonen is trouwens niet altijd goed, opeens ziet iedereen dat je Jan Smit luistert. (PL)

Met bijdragen van Jessica van Geel, Carola Janssen, Peter Leijten en Marleen Luijt