3 klokken

amsterdam stiletto run foto rien zilvold Zilvold, Rien

Nooka horloges

te koop in diverse winkels, maar makkelijker via internet, bv. www.babyblau.com, vanaf 115 euro

Typisch gevalletje waarom makkelijk doen als het moeilijk kan. Geen wijzers of cijfers, nee, twaalf bolletjes die per uur donker kleuren, met streepjes voor elke minuut en cijfers voor de seconden. Ontwerper van de Nooka horloges Matthew Waldman kwam op het idee toen hij in een hotel naar een klok aan de muur staarde en zich afvroeg waarom er zo weinig manieren zijn om tijd aan te duiden. En dus verzon hij een nieuwe manier. Aardig detail is dat het aantal donkere puntjes en streepjes op de horloges – in verschillende modellen met kekke namen als Zoo, Zot, Zen en Zerc – toeneemt met het verstrijken van de dag. Daarvoor moet je jezelf wel een nieuwe manier van klokkijken aanleren. Terug naar de lagere school dus, maar dan heb je wel een stoer horloge om op het schoolplein te showen. (JvG).