Voorproefje van de lente

Precies over een week begint de weerkundige lente, maar dit weekeinde krijgen we al een voorproefje met hoge temperaturen. Alleen de zon werkt niet erg mee, want er is veel bewolking. Blijft het dit weekeinde vrijwel overal droog, vanaf maandag valt af en toe regen. Vanmiddag is het bewolkt en op een enkele druppel na droog. De zuidwestelijke wind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, rond kracht 5. Het wordt tussen 8 en 14 graden. Vanavond en vannacht verandert niet veel. Het blijft droog en bewolkt. De temperatuur daalt langzaam naar 6 tot 9 graden, waarmee het zeer zacht is. In het Waddengebied blijft het vrij krachtig waaien. Morgen houden wolkenvelden in de noordelijke provincies de overhand, terwijl in het zuiden de zon doorbreekt. De temperatuur loopt op naar 10 graden in Noord-Friesland tot plaatselijk 16 in Limburg. Er waait een matige zuidwestelijke wind, kracht 3 à 4. Morgenavond en in de nacht naar maandag volgt vanuit het westen regen, waarna het maandag overdag geleidelijk opklaart. Het blijft zacht met maxima van 8 tot 11 graden. Dinsdag gaat het regenen.