Sparta geeft aanhang weer wat hoop op lijfsbehoud

Sparta heeft zijn aanhang weer hoop op lijfsbehoud gegeven. Na nederlagen tegen NAC Breda, Excelsior en Ajax won de ploeg van trainer Foeke Booy gisteravond op het Kasteel van FC Utrecht: 2-1. Tot goed voetbal kwamen beide ploegen niet, maar de strijdlust van Sparta leverde uiteindelijk wel de verdiende overwinning op.

Voor de ploeg van trainer Willem van Hanegem komt na de nederlaag tegen Sparta de negende plek, nog goed voor play-offs UEFA-beker, in gevaar. Als Vitesse vandaag thuis tegen Roda JC punten haalt, neemt de club uit Arnhem die belangrijke plaats in. Het enige positieve voor FC Utrecht was dat de ploeg weer eens scoorde in een uitduel. Dat was in de drie voorafgaande wedstrijden buitenshuis niet gelukt.

De eerste helft van het duel was matig. Beide ploegen namen aanvallend weinig risico, waardoor het spel zich vooral op het middenveld afspeelde. Bij FC Utrecht was aanvoerder Gregoor van Dijk terug van een schorsing, maar ook hij kon zijn elftal niet op sleeptouw nemen. Sparta toonde in de eerste helft nog de meeste aanvalsdrift, maar echt in de problemen kwam doelman Wesley de Ruiter niet. Toch ging FC Utrecht met een achterstand de rust in. Nourdin Boukhari, vorige week tegen Ajax gepasseerd, zette Marvin Emnes aan het werk. De Spartaan speelde verdediger Kees van Buuren fraai uit en liet doelman De Ruiter met een schot in de verre hoek kansloos: 1-0.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker. FC Utrecht speelde wat meer naar voren en kwam in de 56ste minuut door een knap schot van Rick Kruys op 1-1. Die stand bleef maar een minuut op het scorebord, want Boukhari zette Sparta op 2-1. FC Utrecht ging op jacht naar de gelijkmaker, maar die bleef uit. (ANP)