Radio Voorkeur

O.V.T. Geert Mak praat met gasten over de gebeurtenissen in 1942 in Duitsland i.v.m. de televisie-serie In Europa. Verder o.a. het eerste deel van een vierdelige geschiedenis over de Boerenpartij: Tegen staatsdirigisme met o.a. boer Koekoek. Radio 1, 10.04-11.00u.

Hard Bop Boulevard. Aandacht voor altsaxofonist Jimmy Woods, een intrigerende overgangsfiguur die de grenzen van de hardbop verkent. Radio 6, 15.30-16.00u.

Opium. Simone van der Vlugt over haar nieuwe, vierde, thriller Blauw water, over een ontsnapte tbs’er, die op een kwade dag opduikt in de achtertuin van Lisa, die alleen thuis is met haar dochtertje. En trompettist Saskia Laroo presenteert na een pauze van bijna tien jaar haar nieuwe albumReally Jazzy. Ze speelt op deze cd ook op saxofoon en contrabas. Bovendien is ze als zangeres te horen. Livemuziek van soulzanger Alain Clark. Radio 1, 19.04-20.00u.

Radio Atelier. Portret van juriste en publiciste Heleen Mees, met Eurocommissaris Neelie Kroes als de vurigste pleitbezorgster van meer vrouwen aan de top. Radio 1, 21.04-22.00u.