Radio Voorkeur

Opium. Wim Quist, architect, rijksbouwmeester en hoogleraar vertelt over de expositie die hij samenstelde in het door hemzelf ontworpen Museum Beelden aan Zee in Scheveningen: Hemelse beelden uit oost en west. Jos Vos over zijn bloemlezing Eeuwige reizigers met vertaalde meesterwerken uit twaalf eeuwen Japanse literatuur. Verder aandacht voor een tentoonstelling van fotografe Cuny Janssen in de Kunsthal in Rotterdam. Radio 1, 19.04-20.00u.

De wandelende tak: De Accordeonslag. Aandacht voor de tweede editie van De Accordeonslag, het internationaal accordeonfestival dat vorig jaar voor het eerst in Nederland werd georganiseerd. Van 1 t/m 25 maart 2008 zijn ruim 40 concerten te horen van vooraanstaande accordeonisten en gezelschappen uit drie continenten. Radio 6, 20.03-21.00u.

Simek ’s nachts. Een gesprek met grafisch ontwerper Gert Dunbar (1940, Jakarta). In 1977 richtte hij Studio Dunbar op, dat nu ongeveer dertig medewerkers telt. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van huisstijlen voor grote bedrijven, waaronder NS en de politie. Radio 1, 0.03-1.00u.