Loonsverhoging en winstuitkering in nieuwe KPN-cao

Zoetermeer, 23 febr. Het personeel van telecomconcern KPN krijgt in een nieuwe cao loonsverhoging en een winstuitkering. Dit en volgend jaar krijgt het grootste deel van de 14.000 KPN-werknemers 3,5 procent meer loon. Ook kunnen de medewerkers, afhankelijk van de prestaties van hun bedrijfsonderdeel, een bonus krijgen die kan oplopen tot ruim 8,5 procent. Vakbond Abvakabo FNV heeft gisteren bekendgemaakt dat te hebben afgesproken in een nieuw onderhandelingsakkoord met KPN. De achterban van de vakbeweging wees een eerder cao-akkoord, dat eind vorig jaar werd bereikt, nog af. Daarin was voor dit en volgend jaar een loonsverhoging van 2,5 procent afgesproken. Verder krijgen de KPN-medewerkers dit jaar een zogeheten inzetbaarheidsbudget van 1000 euro. Ze kunnen zelf bepalen aan welke training of cursus zij dat uitgeven.