Debat over Ajax

Tekening Siegfried Woldhek Woldhek, Siegfried

Het voetbal is ontploft. Toen ik eind jaren tachtig in het bestuur kwam zaten er vier mensen op kantoor, toen ik in 1997 wegging waren het er zestig, nu bijna tweehonderd.

Ajax-erelid en oud-bestuurslid Uri Corronel in NRC Handelsblad, 16 februari

Ajax is beter af als de club van de beurs verdwijnt. [...] De commissie heeft veel kritiek op het technisch beleid van Ajax. Het grote aantal wisselingen van trainers en technisch directeuren leidde tot een gebrek aan continuïteit en een beleid dat te veel gericht was op de korte termijn.

Bericht in NRC Handelsblad naar aanleiding van de presentatie van het rapport van de commissie-Coronel die onderzoek deed naar het sportieve verval van Ajax, 18 februari

Wat er ook gebeurt en wie er de komende tijd wordt geliquideerd, Jaake geeft geen krimp. Hij had voor een frisse wind moeten zorgen, het werd een teloorgang.

Hoofdredacteur Johan Derksen in Voetbal International, 20 februari

Hij roept altijd veel, dus het is goed dat hij nu aan de slag gaat. Ik hoop dat Marco van Basten de nieuwe trainer wordt. Samen met Johan is dat een koningskoppel. Echte Ajax-mensen.

‘Mister Ajax’ Sjaak Swart in NRC Handelsblad, 20 februari

Staat Danny er helemaal achter?

Frits Abrahams in NRC Handelsblad, 20 februari

Martin van Geel zit mij niet in de weg. Niemand zit mij in de weg. Zo denk ik niet. Ik heb ook niks met de NV Ajax te maken. De Ledenraad is gewoon ontevreden als grootaandeelhouder en heeft mij gevraagd.

Johan Cruijff in AD/Sportwereld, 21 februari

Als in Amsterdam wonende PSV-supporter heb ik me de afgelopen jaren wel vermaakt met Ajax.

Acteur Cees Geel in de Volkskrant, 21 februari

[...] ik had een leven voor Ajax, dus heb ik ook een leven na Ajax.

Ajax-voorzitter John Jaake in De Telegraaf, 21 februari