Zeven eeuwen lezen in Leiden

Zeven eeuwen lezen in Leiden Het maken, verhandelen en lezen van teksten in handgeschreven en gedrukte vorm wordt getoond aan de hand van ruim 200 boeken die het wereldbeeld veranderden. Op de expositie Stad van boeken. Zeven eeuwen lezen in Leiden zijn de hoogtepunten in de westerse boekcultuur te bewonderen. In 35 vitrines worden de kostbare, internationaal bekende of spraakmakende Leidse boeken en documenten getoond, aangevuld met schilderijen, gravures, tekeningen en een houten drukpers uit de 18de eeuw. De expositie begint met de introductie van het schrift in Leiden, rondom 1300, en eindigt in onze tijd van e-publishing. T/m 1 juni Stedelijk Museum De Lakenhal, Oude Singel 28-32, Leiden. Di-vr 10-17u, za, zo 12-17u

Het maken, verhandelen en lezen van teksten in handgeschreven en gedrukte vorm wordt getoond aan de hand van ruim 200 boeken die het wereldbeeld veranderden. Op de expositie Stad van boeken. Zeven eeuwen lezen in Leiden zijn de hoogtepunten in de westerse boekcultuur te bewonderen. In 35 vitrines worden de kostbare, internationaal bekende of spraakmakende Leidse boeken en documenten getoond, aangevuld met schilderijen, gravures, tekeningen en een houten drukpers uit de 18de eeuw. De expositie begint met de introductie van het schrift in Leiden, rondom 1300, en eindigt in onze tijd van e-publishing.

T/m 1 juni Stedelijk Museum De Lakenhal, Oude Singel 28-32, Leiden. Di-vr 10-17u, za, zo 12-17u