Zacht

Ook de laatste dagen van februari verlopen allesbehalve winters. Het is veelal grijs, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Pas begin volgende week volgt weer wat regen. Het is voorlopig zacht en als zondag in het zuiden van het land de zon even doorbreekt, is het direct lenteachtig.

Vanavond en vannacht is het ook zacht. Onder de bewolking daalt de temperatuur langzaam naar 7 tot 9 graden. Op een enkele spat motregen na blijft het droog en de zuidwestenwind neemt nog iets af.

Morgen is het veelal grijs, misschien dat ten zuiden van de grote rivieren de zon even kan doorbreken. De zuidwestenwind is matig en aan zee (vrij) krachtig. Het wordt 10 graden in de buurt van de Waddenzee tot 14 graden in Limburg en het oosten van Noord-Brabant.

Zondag komt de temperatuur nog een graadje hoger uit. Op veel plaatsen ten zuiden van de grote rivieren wordt het 15 graden. In Zuid-Limburg kan het zelfs 16 graden worden. Terwijl de bewolking in het noorden van het land hardnekkig is, breekt in het midden van het land soms de zon door. In het zuiden is er nog wat vaker ruimte voor de zon en met niet al te veel wind is het zeer aangenaam. Begin volgende week gaat de temperatuur iets omlaag, maar tot het eind van de weerkundige winter blijft het zacht. De zon gaat opnieuw schuil achter een dik pak wolken waaruit zo nu en dan wat regen valt.