Waanzinnige kunst

Waanzinnige kunst Kurt Cobain, Robert Schumann, Vincent van Gogh, Jeff Buckley, Virginia Woolf – slechts een kleine greep uit de groep van kunstenaars die leden aan borderline, psychotische wanen en hallucinaties of manisch-depressiviteit. Zijn kunstenaars dan (vaker) mensen met een geestesziekte, of omgekeerd: zijn psychoten, schizofrenen en manisch-depressieven (per definitie) kunstenaars? Of bestaat er een te romantisch beeld van de waanzin? Sprekers: Prof. Dr. Willem Nolen, Dr. Wouter Kusters, Dr. Sophie Schweizer, Dr. Doortje Kal en Dr. Marlies ter Borg. Moderator is Steven Lodeweges. Donderdag 28 febr (15-18u. Zaal LB-077, Woudestein, Erasmus Universiteit Rotterdam. Inl: www.eur.nl/studium Robert Schumann, componist Onbekend

Kurt Cobain, Robert Schumann, Vincent van Gogh, Jeff Buckley, Virginia Woolf – slechts een kleine greep uit de groep van kunstenaars die leden aan borderline, psychotische wanen en hallucinaties of manisch-depressiviteit. Zijn kunstenaars dan (vaker) mensen met een geestesziekte, of omgekeerd: zijn psychoten, schizofrenen en manisch-depressieven (per definitie) kunstenaars? Of bestaat er een te romantisch beeld van de waanzin? Sprekers: Prof. Dr. Willem Nolen, Dr. Wouter Kusters, Dr. Sophie Schweizer, Dr. Doortje Kal en Dr. Marlies ter Borg. Moderator is Steven Lodeweges.

Donderdag 28 febr (15-18u. Zaal LB-077, Woudestein, Erasmus Universiteit Rotterdam. Inl: www.eur.nl/studium