Universiteit begint opleiding voor leraar basisschool

Rotterdam, 22 febr. Er komt een universitaire opleiding voor leraren op de basisschool. Vanaf september kunnen studenten gelijktijdig onderwijskunde studeren én lesbevoegdheid voor het basisonderwijs verwerven. Dat wordt mogelijk door een nieuwe, gezamenlijke opleiding van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht. De Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs moet voorzien in de groeiende politieke en maatschappelijke behoefte om het niveau van de leraren op basisscholen te verhogen. Een student van de nieuwe opleiding krijgt na vier jaar twee bachelordiploma`s: een voor onderwijskunde en een voor de pabo. De studies zijn echter zodanig met elkaar vervlochten dat de student gedurende de opleiding feitelijk één programma volgt.