Tunesische komiek `ten onrechte` vast

Rotterdam. Een bekende Tunesische komiek die twee weken geleden wegens drugsbezit tot een jaar cel is veroordeeld, is volgens mensenrechtengroepen door de politie vals beschuldigd wegens zijn satirische imitatie van de Tunesische president Zine al Abidine Ben Ali. De komiek, Hédi Ben Amor oftewel Ouled Baballah, ontkent schuld. De politie had bij een controle een paar gram cannabis aangetroffen in een huurauto waarin de komiek zich met chauffeur verplaatste. Een bloedtest op drugs was negatief. IFEX, een internationale organisatie die de vrijheid van meningsuiting volgt, sprak deze week van ”de zoveelste verzonnen zaak. [...] President Ben Ali heeft duidelijk evenveel gevoel voor humor als hij zin in democratie heeft.”

Bekijk de komiek als president op nrcnext.nl/links