The Bands Visit

The Bands Visit De Israëlische filmer Eran Kolirin maakte met The Band’s Visit een melancholieke vertelling over een Egyptisch fanfarekorps dat in Israël moet optreden, maar verdwaald raakt. Ze moeten noodgedwongen de nacht doorbrengen in een desolaat woestijnplaatsje onder het toeziend oog van de beeldschone Dina. De wisselwerking tussen de Egyptische bandleider en de Israëlische gastvrouw is ontroerend en wijs en laat de kijker met gemengde gevoelens achter. Hier is misschien de kans op een nieuwe leven voorbijgekomen. En als je die niet grijpt moet je ermee verder leven dat er nooit iets zal veranderen. The Band’s Visit (Bikur Ha-Tizmoret). Regie: Eran Kolirin. Met: Sasson Gabai, Ronit Elkabetz, Saleh Bakri. In: 8 bioscopen. Hoe eenzaam kan een bushalte zijn? Het Egyptisch fanfarekorps van Tawfik Zacharya (links) probeert op tijd te komen voor de opening van een Arabisch cultureel centrum in Israël. Hoe eenzaam kan een bushalte zijn? Het Egyptisch fanfarekorps van Tawfik Zacharya (Sasson Gabai, helemaal links) probeert op tijd te komen voor de opening van een Arabisch cultureel centrum in Israël. scene uit de film The Band's Visit (2007) Oorspronkelijke titel: Bikur Ha-Tizmoret (2007) FOTO: Paradiso Paradiso

De Israëlische filmer Eran Kolirin maakte met The Band’s Visit een melancholieke vertelling over een Egyptisch fanfarekorps dat in Israël moet optreden, maar verdwaald raakt. Ze moeten noodgedwongen de nacht doorbrengen in een desolaat woestijnplaatsje onder het toeziend oog van de beeldschone Dina. De wisselwerking tussen de Egyptische bandleider en de Israëlische gastvrouw is ontroerend en wijs en laat de kijker met gemengde gevoelens achter. Hier is misschien de kans op een nieuwe leven voorbijgekomen. En als je die niet grijpt moet je ermee verder leven dat er nooit iets zal veranderen.

The Band’s Visit (Bikur Ha-Tizmoret). Regie: Eran Kolirin. Met: Sasson Gabai, Ronit Elkabetz, Saleh Bakri. In: 8 bioscopen.