Reuzenkikker

Reuzenkikker KORT NIEUWS Op Madagascar zijn de fossiele resten gevonden van een enorme kikker. Die kikker, ook wel Beelzebufo, of duivelskikker genaamd, was zo groot als een bowlingbal en leefde 100 tot 65 miljoen jaar geleden. Precies, in de tijd van de dino’s. Het schijnt dat deze superkikker af en toe best een dino’tje lustte; de Beelzebufo heeft een krachtig pantser en een stevige rij tanden in zijn bek. Op Madagascar is er geen diersoort te vinden die op de Beelzebufo lijkt. Gehoornde padden vind je wél in Zuid-Amerika. Uiteraard in kleiner formaat. (foto AP) ** EMBARGOED UNTIL 5:00 P.M., TUESDAY, FEB. 12 ** This undated handout artist rendering provided by Dan Klores Communications shows a Beelzebufo ampinga facing off against the largest known living Malagasy frog, Mantydactylus ampinga. A full -length pencil provide size perspective. A frog the size of a bowling ball, with heavy armor and teeth, lived among dinosaurs millions of years ago _ intimidating enough that scientists who unearthed its fossils dubbed the beast Beelzebufo, or Devil Toad. (AP Photo/Illustration by Luci Betti-Nash, Dan Klores Communications) Associated Press

Op Madagascar zijn de fossiele resten gevonden van een enorme kikker. Die kikker, ook wel Beelzebufo, of duivelskikker genaamd, was zo groot als een bowlingbal en leefde 100 tot 65 miljoen jaar geleden. Precies, in de tijd van de dino’s. Het schijnt dat deze superkikker af en toe best een dino’tje lustte; de Beelzebufo heeft een krachtig pantser en een stevige rij tanden in zijn bek. Op Madagascar is er geen diersoort te vinden die op de Beelzebufo lijkt. Gehoornde padden vind je wél in Zuid-Amerika. Uiteraard in kleiner formaat. (foto AP)