Reactie Coppelia

Hallo Kinderpagina van de NRC! Ik wilde even reageren op een stukje dat in de NRC krant van vrijdag 15 februari stond (de grote-mensen krant).Dit was de titel; 'Coppelia' oogt overdonderend en danst truttig. Ik was erg verbaasd. Vandaag ben ik namenlijk naar Copellia geweest en ik vond het super leuk! Hoe kan mevrouw Frankenhuyzen nou zeggen, dat zij het truttig vond? En zij heeft het ook over; ‘met veel niks-aan-de-hand pasjes die zeker niet leiden tot bewondering’. Dat vond ik dus écht, écht niet! Ik verbaasde me telkens over het prachtige decor (wat zij ook vond, dat wel) maar ook over de dansers, waarvan ik vond dat de danspassen precies paste bij de omgeving (decor, kleding, muziek), met al die pirouettes die achter elkaar werden gedraaid! Ik ben het dus absoluut niet eens met Frankenhuyzen als zij het heeft over de dans. Zij zal er wel meer vanaf weten als ik weet, alleen er zitten meer mensen als ‘ik’ in de zaal, die er niet zo ontzettend veel vanaf weten (en er op een andere manier naar kijken) maar het echt heel erg leuk vonden, ook de dans! (ik hoorde heeel veel positieve reacties om mij heen!) Dat wilde ik eventjes kwijt aan jullie!

Reactie op grote-mensen recensent van Emmy Nannes, 14 jaar, uit Wageningen