Radio Voorkeur

Desmet live. Hoofdgast: Dylan van Eijkeren over zijn reisboek door België, Het beste land ter wereld. Max Pam legt uit waarom de Monty Pythonfilm The life of Brian in de humanistische canon hoort. En een gesprek met burgemeester Cohen van Amsterdam over islamofobie en antisemitisme. Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Gast is cabaretier Jan Jaap van der Wal. Sinds begin februari is hij de poortwachter van het programma Room 101 waarin bekende Nederlanders hem ervan proberen te overtuigen dat hun grootste ergernis naar ‘Room 101’ moet worden verwezen. Presentator: Jellie Brouwer. Radio 1, 19.04-20.04u.

De Avonden. Met o.a. regisseur Hans Heijnen over zijn documentaire Johnny Hoes, och was ik maar.... En schrijfster Claire Polders over de film La double vie de Véronique van de Frans-Poolse regisseur Krzysztof Kieslowski.

Nieuwsshow. Gasten: Onno Blom over zijn boek Zo is het genoeg, waarin hij het laatste jaar van Jan Wolkers beschrijft; Bart de Koning over terrorisme en privacy; Jos van Heel over de restauratie van de Rijmbijbel. Morgen Radio 1, 8.34-11.05u.